miercuri, ianuarie 20, 2016

Pericolul de pe acoperiș

      Parcările în Cartierul de Vest din Popești Leordeni au fost concepute la baza construcțiilor. Unele dintre ele sunt chiar sub balcoane sau sub streașina blocului/casei. În mod normal, conștient fiind că sub fereastra sau sub balconul tău este parcat un autoturism, nu pui obiecte pe balustradă sau pe glaf. Iarna vine însă cu alte probleme.

      Zăpada căzută din abundență acum câteva zile a înghețat pe acoperișuri. Din cauza temperaturilor scăzute nu are timp să se topească și să se scurgă prin jgeaburi și burlane, cu care sunt dotate mai toate constructiile. Se topește un strat superficial sub acțiunea razelor solare sau din cauza temperaturii din pod (pierderile termice de la ultimul etaj) și se scurge înghețând peste marginea jegeabului. Se formează țurțuri din ce în ce mai mari.

      Atâta vreme cât temperaturile se vor menține scăzute (s-a anunțat până pe 26 ianuarie) țurțurii tot cresc dar șansele să se desprindă sunt mici. Doar dacă nu cumva greutatea lor devine prea mare. În prima zi în care vom avea valori de zero grade sau pozitive vor fi mari probleme.

     Deși puteți da în judecată asociația de proprietari sau proprietarul imobilului în cazul în care zăpada sau țurțurii căzuți vă avariază autovehicolul, ar fi preferabil să evitați problemele "pe cale naturală". Aveți grijă unde parcați! Și amintiți-vă că spatele unei mașini este mai ieftin de reparat decât fața!

      Dacă ajungeți totuși în situația nefericită de a avea autoturismul avariat, chemați pe loc poliția pentru a face constatarea. Faceți fotografii și, dacă este posibil, nu îndepărtați zăpada sau gheața de pe zona avariată.

Niciun comentariu :

Publicitate